Nyomtatás

Hét gondolat Karácsonyra

Írta: Michael Carney on . Beküldve: Keresztyén Élet

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1


christmas

Hogy lehet, hogy az az ünnep, melyet békesség és az emberekhez jó akarat kellene jellemezzen (Lukács 2:14) gyakran az év leghevesebb ünnepe, amelyen a bevásárlási láz és szokások annyira befolyásolhatnak bennünket? Az alábbiakban találsz hét irányelvet, melyek segíthetnek abban, hogy a karácsony méltó ünnep lehessen az életedben:

 1. Emlékezz a karácsony valódi jelentésére és céljára. A karácsony ünnepe nem azért jött létre, hogy a családtagok ajándékot adhassanak egymásnak, vagy ehessenek egy finom vacsorát (bár mindkét szokást kedvelem). A karácsony nem a fenyő ünnepe, és nem a karácsonyfáról, a mikulásról, vagy angyali kórusokról szól. A Karácsony Jézus Krisztusról szól. Ezen az ünnepen különösen oda kell figyeljünk arra, hogy Krisztust, a Megváltót, az Üdvözítőt imádjuk. Ő az, aki a kereszten az életét adta azért, hogy Neked és nekem legyen lehetőségünk a bűnbocsánatra. “Ó, jöjjetek, imádjuk!”

 2. Emlékezz másokra. Kevés olyan dolog van, ami jobban erősítené az örömödet, mint az, ha valakit bátorítasz. Látogass meg egy idős, vagy egyedülálló családtagot, készíts karácsonyi üdvözlőlapot az özvegyeknek a gyülekezetben, hívj meg egy családot vacsorára. Keress lehetőségeket arra, hogy szeretetet mutathass valakinek ezen az ünnepen.

 3. Ne hanyagold a nem hívő rokonaid. Karácsony alkalmából tölts időt velük. Add tudomásukra, hogy hálás vagy, hogy abba a családba tartozol, és keresd a lehetőséget arra, hogy megoszd az evangéliumot.

 4. Kerüld az adósságot. Ha azonnal nem tudsz érte fizetni, inkább ne vedd meg. Bármennyire is szeretnénk megadni gyermekeinknek mindazt, amit szeretnének karácsonyra, azzal adunk nagyobb ajándékot nekik, ha anyagilag felelősen gondolkozunk. Emellett, a szereteted, időd, amit velük töltesz és a figyelmed sokkal többet ér nekik, mint bármilyen játék.

 5. Alkoss emlékeket. A családdal készíts fényképeket, süssetek-főzzetek együtt, legyetek ott az ünnepi Istentiszteleten, tedd különlegessé a családdal együtt töltött időt ezen az ünnepen. A közvetlen családtagokkal és a rokonsággal is tölts időt. Adj különleges emlékeket a gyermekeknek.

 6. Ragadj meg minden lehetőséget a tanúságtételre. A karácsony az év legkönnyebb szaka a léleknyeréshez. Bölcsen sáfárkodj ezzel az idővel, és légy készen arra, hogy megoszd az evangéliumot bárhová mész. Ossz ki meghívókat, hívd meg a szomszédot a gyülekezetbe, mutasd be az üdvösségtervet a nem hívő szeretteidnek. Keresd a lehetőséget és meglátod milyen sok lesz!

 7. Készülődj az újévre. Minden évben Január előtt, időt töltök az Úrral és kitűzök célokat az elkövetkező évre. Mindig megvizsgálom az életemben azokat a területeket, ahol felelősséggel tartozom és kérem Őt, hogy vezessen abban, hogy miként tudnák növekedni és többet elérni az Ő dicsőségére.

 

Írta: Paul Chappel, a Lancaster Baptist Church lelkipásztora,
4020 E Lancaster Blvd., Lancaster CA 93535, USA,
A magyar fordítást a Debreceni Biblia Baptista Gyülekezet,
4029 Debrecen, Faraktár u. 42. gondozta.
A cikk eredeti nyelven itt elérhető.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Új Cikkeink

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Az igazságtalan kritika tulajdonságai

Kattints ide az eredeti cikkhez angol...

Miért legyen jó napod?

Miért legyen jó napod?

  Miért Legyen jó napod? A jövő olyan...

Biblikus bocsánatkérés

Biblikus bocsánatkérés

  Az ember veszélyes! A bűnös természet...

A Sátán terve az életeddel

A Sátán terve az életeddel

  A Sátánnak van terve az életeddel. A...

Lelki válság

Lelki válság

Volt már olyan az életedben, amikor nem...

Istentiszteleteink

Debrecenben a Faraktár út 42. alatt a következő időpontokban:

 • Vasárnapi Iskola: 9:30
 • Vasárnap délelőtt: 10:30
 • Vasárnap délután: 17:30
 • Szerdán esti alkalom: 18:30
Kattints ide elérhetőségeinkhez
Twitter response: "Could not authenticate you."